ALL NEW STANDARD
Καλύτερος, Γρηγορότερος, Ελαφρύτερος
Αναγέννηση του πρώτου φακού αυτόματης εστίασης της Samyang, του AF 50mm F1.4 FE II


centered image


Ανανέωση του πρώτου φακού αυτόματης εστίασης της Samyang Optics


Φέτος, η Samyang Optics γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με την κυκλοφορία πολλών φακών, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Zoom (AF 24-70mm F2.8 FE) και τώρα του νέου AF 50mm F1.4 FE II. Αυτός ο νέος φακός είναι η 2η έκδοση του αρχικού AF 50mm F1.4 FE, ο οποίος ήταν ο πρώτος φακός αυτόματης εστίασης που κυκλοφόρησε η Samyang το 2016. Αρχικά ως ειδικός φακών χειροκίνητης εστίασης, επέκτεινε τη γκάμα της για να συμπεριλάβει μοντέλα αυτόματης εστίασης το 2016 κυκλοφορώντας τους AF 50mm F1.4 FE και AF 14mm F2.8 FE, ενώ γιόρταζε την 45η επέτειό της.
Μετά από 5 χρόνια έρευνας και επικοινωνίας με τους πελάτες, η Samyang ικανοποιεί τις απαιτήσεις περισσότερων φωτογράφων λανσάροντας τον AF 50mm F1.4 FE II (δεύτερη έκδοση). Ο νέος φακός Samyang AF 50mm F1.4 FE II θα έχει τεράστια ζήτηση. Αν και υπάρχουν πολλές παρόμοιες εστιακές αποστάσεις ήδη στην αγορά, η Samyang έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για να καινοτομήσει: Ο AF 50mm F1.4 FE II είναι ο μικρότερος και ελαφρύτερος μεταξύ όλων των standard φακών εστιακής απόστασης 50mm μεγάλου διαφράγματος που είναι συμβατοί με FE mount της Sony.


AF 50mm F1.4 FE II Βασικά χαρακτηριστικά

Ο μικρότερος και ελαφρύτερος standard φακός μεγάλου διαφράγματος

Ο AF 50 mm F1.4 FE II είναι ο μικρότερος (μήκος 88,9 mm) και ο ελαφρύτερος (420 g) μεταξύ όλων των standard φακών εστιακής απόστασης 50 mm με μεγάλο διάφραγμα που είναι συμβατοί με το mount FE της Sony.


Εξαιρετική ανάλυση σε όλα τα σημεία της εικόνας

Ο φακός AF 50mm F1.4 FE II (Large-Aperture Standard) προσφέρει γωνία θέασης 45,7˚ για full-frame & 31,1˚ για APS-C, καθώς και φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F1,4, όπως προτιμάται από τους χρήστες Full Frame καμερών. Συγκεκριμένα, η βέλτιστη ανάλυση επιτυγχάνεται μέσω του οπτικού σχεδιασμού 11 στοιχείων σε 8 ομάδες (2 ASP, 3 HR και 1 ED). Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα εικόνας Full Frame της Sony, αυτός ο φακός προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια και αντίθεση σε όλα τα σημεία της εικόνας.


Γρήγορη και αθόρυβη απόδοση AF

Παρακολουθώντας το θέμα με ακρίβεια και ταχύτητα, το AF λειτουργεί αθόρυβα και ομαλά κατά τη λήψη βίντεο. Το Linear STM (Stepping Motor) της Samyang ικανοποιεί τόσο τους φωτογράφους όσο και τους βιντεογράφους με ακόμη λιγότερο θόρυβο και ακριβέστερο έλεγχο των ομάδων φακών εστίασης.


Εντυπωσιακό θόλωμα φόντου και bokeh με φωτεινό διάφραγμα F1.4

Ο AF 50mm F1.4 FE II χρησιμοποιεί διάφραγμα μεγάλης διαμέτρου για να παρέχει ομαλό θόλωμα φόντου. Διαχωρίζει αποτελεσματικά το θέμα από το φόντο, χρησιμοποιώντας μικρό βάθος πεδίου δίνοντας έτσι επιπλέων συναίσθημα στη σκηνή. Οι 9 λεπίδες διαφράγματος δημιουργούν ομαλό και φυσικό bokeh με διαχωρισμένο φωτισμό.


Ελαχιστοποίηση Focus Breathing κατά τη λήψη βίντεο

Με τον AF 50mm F1.4 FE II δεν υπάρχει σχεδόν καμία αλλαγή στη γωνία θέασης κατά την εστίαση και επομένως υπάρχει μείωση του κουνήματος της οθόνης. Αυτό είναι αποτελεσματικό κατά τη λήψη ταινιών με το θέμα να κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω ή εστιάζοντας από μπροστά ή πίσω.


Βελτιωμένη χρηστικότητα με προσαρμοσμένο διακόπτη

Υπάρχει ένας προσαρμοσμένος διακόπτης, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει τη ρύθμιση του διαφράγματος περιστρέφοντας τον δακτύλιο εστίασης. Χρησιμοποιώντας προαιρετικά το Lens Station, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας*.
* Περισσότερες λειτουργίες θα προστεθούν μέσω ενημερώσεων firmware στο μέλλον


Ελάχιστη εστιακή απόσταση

Η ελάχιστη εστιακή απόσταση είναι μόλις 40cm, επομένως είναι δυνατή η δημιουργία μιας μοναδικής προοπτικής κοντά στο θέμα. Αυτό διευκολύνει τη λήψη κοντινών και ιδιαίτερων εικόνων όπως φαγητό, πορτρέτα και φύση.


Σχεδιασμός στεγανοποίησης καιρού

Ο φακός AF 50mm F1.4 FE II έχει αναπτυχθεί και βελτιωθεί, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη σχεδίαση αλλά και το περιβάλλον λήψης του χρήστη. Διαθέτει δακτύλιο εστίασης από καουτσούκ με micro-patterned, οπότε έχει εξαιρετική αίσθηση στη λειτουργία και η στεγανοποίηση καιρού προστατεύει επίσης τον φακό από ελαφριά βροχή, χιόνι και σκόνη


Lens Images

Image 1 Image 2 Image 3 Image 4


Lens Specifications

Image 1


Λεπτομερείς πληροφορίες για τον φακό AF 50mm F1.4 FE II μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της Samyang Optics και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης παρακάτω.

* Website: http://www.samyanglens.com
* Website: http://www.hdghellas.gr
* Facebook: http://www.facebook.com/samyanglensglobal
* Instagram: http://www.instagram.com/samyanglensglobal
* YouTube: https://www.youtube.com/samyanglens